Pokrovček

Ko sva se z Grdinom peljala v Črno goro na jamarsko ekspedicijo, sem med potjo v zadarskem Decathlonu kupil napihljivo blazino. Da bom spal na mehkem, kakopak. Saj bi jo lahko kupil tudi v Sloveniji, ampak vedno je lepo iti v trgovino z opremo za raznorazne športe. Se potem sliniš med policami in kupiš milijon stvari, za katere v bistvu sploh vedel nisi, da si jih želiš, a ko jih vidiš, veš, da jih potrebuješ. Pa v bistvu so poceni. Saj potem na koncu niso poceni, ko prideš z dvema polnima vozičkoma stvari, ki so vsaka zase res relativno poceni, a ko na koncu vidiš cifro, na suho pogoltneš. Če bi plačal z denarjem, bi se prodajalki opravičil, ker so bankovci mokri, saj sem jokal, ko sem ji jih dajal. No, nisem, sem plačal s kartico, to je lažje, ne veš, koliko si proč vrgel, dokler ne greš na prvi bankomat, ki ti ne da cekinov …

Ampak, pustimo to. Sem kupil napihljivo blazino, da bom spal na mehkem, a je imela zdrobljen ventil, tako da sem na mehkem spal le pogojno. Sem moral z lepilnim trakom čarati (ki ga je Grdin za vsak slučaj kupil pa v tretji trgovini, v kateri sva se tudi ustavila samo zato, da vidiva, kaj imajo na policah, da napolniva nove vozičke!), da je vsaj malce zraka v sebi zadržala!

No, sem prišel domov in namesto da bi tisto blazino proč fliknil, sem jo vrgel na kup opreme za taborjenje, potem mi pa seveda ni miru dala. Vsakič, ko sem pogledal v tisto smer, sem vedel, da bom moral nekaj ukreniti. Okej, res je, šele oktobra bom spet potreboval blazino za v šotor (pa itak imam tri, ampak v to sem se res nekako čustveno zapičil!), a ko jo vsak dan gledaš, pokvarjeno, ne moreš da si je ne bi želel popraviti. In sem skočil na spletno stran njihovo in, glej no glej, tisti zdrobljeni pokrovček prodajajo tudi kot rezervni del! Sem ga takoj v namišljeno košarico fliknil, sploh ni bil drag, le pol cene blazine, a ko so prišteli še poštnino, sem ugotovil, da bi bilo ceneje novo, kompletno kupiti kar direkt v Ljubljani. Ker denarja ne pobiram po tleh in sem tudi malce škrt občasno, sem nakup storniral, da bom zadevo pač kupil naslednjič, ko bom v Ljubljani, a sem potem na nesrečo opazil, da poštnine pa ne zaračunajo, če kupiš za več ko 50 ojrov. Hm … In sem se začel sliniti. Posode za taborjenje imam več ko moja predraga piskrov za doma, ampak sem našel nek poceni set, ki mi je bil čisto simpatičen in človek res nikoli ne more imeti dovolj piskrov za taborjenje. In je skočil v košarico, saj je bil res poceni. Potem je v košarico skočil še tisti pokrovček, mimogrede sem fliknil noter še eno tlačilko za blazino (saj imam tudi 3 doma že, ampak sem tokrat vzel nožno, plus dokaj poceni je bila!), a ker še niti blizu nisem bil brezplačni poštnini, sem še aluminijaste krožnike nabavil, pa nekaj plastičnih skodelic, ko sem bil cifri že čisto blizu in sem jo dosegel z nekaj pari pohodniških nogavic, mi je pa flis v oko padel. A je bil poceni in sem tudi njega noter zabrisal, nogavic ven pa potem ne. Okej, saj se je še par malenkosti nabralo, ko se človek slini v športni trgovini, se itak mora nabrati stvari! Sem oddal naročilo (ne moreš plačati s kartico, moraš pripraviti keš, ko ti prinesejo!) in potem kar nestrpno čakal, da zadeve pridejo k meni domov. Pa niso, sem bil kar malo živčen. Res sem hotel tisto blazino čim prej popraviti, čeprav je ne bi potreboval!

No, včeraj me je pa neka deklica poklicala, da tistega tapoceni seta piskrov za taborjenje nimajo, da ga ne prodajajo več, da pa lahko naročim podobnega, le da je trikrat dražji. Pa krožnikov tudi da nimajo in da kaj bomo zdaj, ko poštnina ni več zastonj?! Sem malo razmišljal, celo priznal sem ji, da sem vse skupaj naročil le zaradi pokrovčka, a ko mi je povedala, da je tisti dražji set piskrov ful ful lepši in bolj kvaliteten, sem ji kar rekel, naj pošljejo. In so, kaj so pa hoteli. Sem skočil na paket ko otrok na dedka Mraza darilo pod jelko in sem bil vsega res zelo zelo zelo vesel. Piskri so bogovski (dobro, mam čist podobne že doma, samo so liter in pol, ti novi sa pa liter in 4 dcl!), čep je zatesnil blazino ko bog, štumfi so tudi kar kul, čeprav kmalu ne bodo več, tlačilke nisem poskusil, sem pa flis takoj nase nataknil. No, okej, nisem ga, sem ga samo poskusil. Ker so mi S številko poslali, jaz sem pa možak. Bi moral zamenjati, kar mi nikoli ni ljubo, zato sem sina tasrednjega poklical (tamali je pa s šolo na morju), da imam flis zanj. Se je smejal, da že tretjič probava stvari, ki sem jih zase prek interneta naročil, a ga je probal in mu je ko bog, samo mu živo zeleno fluoroscentna barva ne odgovarja. Dobro, mogoče bo všeč preljubi soprogi, ampak je tudi na morju, drugje ko tamali …

Evo, ja, vesel sem bil pokrovčka za napihljivo blazino, nakup se je splačal, čeprav je bil posledično tisti pokrovček torej malo drag. A kaj bi to, vmes sem še neki gledal na Tubi kako se usnjeni avtomobilski sedeži očistijo in je model čisto takšnega Volvota kakor ga imam jaz čistil, ampak usnje pri prestavni ročici pa ni očistil, temveč je kar novega namontiral. Da ni drag in da se tako bolj splača, je pomodroval in sem že bil na ebayu in našel točno takšnega, kakor ga jaz potrebujem. Pa res ni bil preveč drag, celo s poštnino ne, le barva ni povsem taprava. A sem kar tistega naročil, s tapravo barvo je bil dražji ko je pol mojega Šveda!

Ma vam povem, internet je zakon!

pokrov-za-napihljivo-blazino