Jogi

Hja, na stara leta sem ugotovil, da če hočeš sobo pospraviti, ampak res pospraviti, jo moraš prenoviti. Zamenjati pohištvo, ne samo prebeliti. Ker če prebeliš, samo začasno umakneš in spet nasvinjaš … In ker me hrbet že konstantno boli tudi ko se zbudim, sem prišel do ugotovitve, da morda je pa vzmetnica (oz ležišče, ker ležišč ne delajo več iz fedrov!) že godna za upokojitev … In ko se odločiš za zamenjavo ležišča, zamenjaš še posteljo, pa posteljnino, pa prebeliš, ker je glih prostor, potem pospraviš walk in omaro, ki je tako velika, da se je nabralo za ene pet kil prahu in milijon cunj, ki jih niti Rdeči križ ne bi več vzel … In je v omari kar nenadoma prostora za ples, soba veliko lepša in prijetnejša, pa še radiator smo mimogrede zamenjali pa … OK, zdaj moram kupiti še stenski tv, ki si ga soproga neizmerno želi (v spalnici, jasno), ker v dnevni vedno zaspi, samo se še nisem povsem odločil, ker, kaj pa vem, a bo samo spala, al kaj?!

jogi

Težava pa se je pokazala pri izbiri ležišča. Sem spraševal prijatelje o njihovih izkušnjah, pa ima vsak drugačno, potem pa na dom dobil reklamno brošuro podjetja, ki te zadeve prodaja v novem, čudovitem salonu v Mačkovcu. In sva odpičila tja s 600 evri v žepu, a kaj, ko je bil le en obupno prezaposlen prodajalec in 50 kupcev! (Zakaj novodobni biznismeni vložijo ne vem koliko evrov v čudovito in ogromno trgovino, ne vem, koliko evrov v reklamni material, ki ga VSAK dobi na dom prek pošte, potem pa hočejo prišparati nekaj fičnikov na itak poceni delovni sili, mi absolutno ni jasno, ampak to falabogu ni moj problem!)  Sem se prestavljal s postelje na posteljo in sprobaval, a ker nisem kupoval baterijskih vložkov za tri dni, sem hotel še kakšen nasvet, ki ga pa seveda nisem dobil. In sem pri blagajni sporočil nič krivi prodajalki, naj mi ne pošiljajo več reklamnega materiala, odšel domov in prek neta naročil dormeo ležišče. Ki je bilo celo  nekoliko cenejše! In sem na rit padel, ko so me poklicali v nedeljo, da sem potrdil naročilo, vmes mi je pa gospodična prodala še odeje in vzglkavnike in kaj jaz vem kaj še vse, kajti čeprav sem se zgovarjal, da za to skrbi moja soproga, je kar rinla in rinla in da je poceni in akcija in sploh in oh in antipršično in antibakterijsko in bla bla bla in sem kar naročil. Ko sem prišel domov, me je soproga seveda gledala postrani, ker sem zamudil kosilo, a sem ji razložil, da mi mora oprostiti, ker sem bil v šopingu in da skrbim za najino zdravje, da sem kupil nekaj antibakterijskega in bla bla bla. Ni bila prav nič navdušena, ker vse to menda že imamo, ampak boli me k***, je bilo poceni!

Ležišče so pripeljali, vsega ostalega pa ne, ni bilo na zalogi. Par dni kasneje so poslali še vzglavnike in potem kasneje še odeje in menda sem postal edini človek na svetu, ki z dormeom ni bil zadovoljen, kajti za vsako dostavo so mi zaračunali 9 evrov. Sem napisal pritožbo, da denarja pač ne pobiram po tleh in da ni moj problem, če se ne znajo zorganizirati in sem že naslednji dan dobil mail, da me vse stvari čakajo na pošti, seveda brez poštnine. Evo, tako se dela biznis!

prej-bos-dala

Samo še tole majico si najdem in bo v spalnici carsko! No, “Prej boš dala prej boš spala” bi bila boljša, ker ima celo rimo, a sem se odločil, da ne bom malenkosten …