Predogled

Marko Z. si je za poročno potovanje izbral Čaganko. No, bodimo iskreni, Čaganko si je izbrala njegova izvoljenka. Sicer se jezi, da je ona zagotovo druge fotke Čaganke gledala kakor on, ker si drugače tega ne bi želela, a ker je pameten in izkušen, je le sklonil glavo in pokimal. Ter poklical mene. Jaz sem pa itak vedno za!

Smo bili dogovorjeni za danes, a kakor se rado zgodi, vedno kaj vmes pride in smo prestavili. Mislim, prestavil je Marko Z., jaz nisem. Sem poklical Ano, ki ima v soboto jamarski izpit in je vsa živčna, da mora še trenirat in je itak vsa vesela priskakljala. Pa Žeki tudi. Nekaj kondicijo nabira, kar se meni itak zdi brez veze, ker potem jo bom moral še jaz. Saj kam bi pa prišli, da bi me pripravnik lovil!

Kakor koli, Žeki je že kres zakuril, ko sva z Ano k bivaku prišla in so po kavi mimogrede še čevapi zašvicali nad žerjavico, potem je pa on domov odšel, z Ano pa v jamo. Da malo blato popucava za Marka Z. izbranko, da ne bo razočarana, ko bo prišla na predogled za poročno potovanje. Saj nisva šla preveč v globine, je bila ura že pozna, da pa le ne bi bilo preveč enostavno, sem pa dol grede še vozle na vrvi vozljal, da se je bogica res dobro pripravila na izpit. Ko sva ravno še v četrtku ven pokukala, je bila Ana kar malo ponosna, kako ji že super gre, da je pridobila in na znanju in na hitrosti, jaz sem pa samo pokimal. Da je to res. Ker kaj bi jo dan pred izpitom po nepotrebnem vznemirjal …