Različna znanja

Na očetovem vrtu smo postavili nov rastlinjak. Nič posebno zahtevnega ali tehničnega, rastlinjak ko rastlinjak. Bolj ko ne sam kar na oko zadeve skupaj zbijal, kadar oče ravno ni gledal, saj pri takšni zgradbi centimeter gor ali dol res ne pomeni kakšne velike razlike, le enkrat vmes je pa stari malo znorel, da naj bo pa vsaj ena letev v “vaservago”. Saj s tem nimam težav, kot rečeno, a če držiš kol z eno roko, z drugo ga pa s kladivom v zemljo zabijaš, s katero roko potem držiš vodno tehtnico?!

Sem poklical preljubo mi soprogo, ki je za regradom oprezala dokaj blizu mene, da mi posodi roko, čeprav sem kmalu ugotovil, da bi lahko tudi kuzlico poklical, če ne bi bila ravno zelo zasedena s kopanjem luknje in posledično vrtanjem očetovih živcev.

Sem držal tisti kol z eno roko, z drugo kladivo, predrago sem pa poprosil, naj preveri, ali je vertikalen, da ga zabijem. In je bogica vzela vodno tehtnico in poskusila preveriti, a bolj sem ji razlagal, kam naj jo prisloni in kateri mehurček naj gleda, slabše ji je šlo. Da sem jaz vmes crkoval od smeha, verjetno ni najbolj pomagalo …

Je predlagala, da ona vzame kladivo, jaz naj pa vaservago mučim in kol, s čimer se absolutno nisem strinjal, ker bi ali po glavi padlo ali po roki, smejati se življenjski družici namreč nikoli ne smeš!, da bi pa ona kol držala, medtem ko bi ga jaz v zemljo zabijal, pa tudi ni hotela. Saj mi zaupa, a mi ne zaupa …

Nekako sva potem tisti kol vseeno zabila, da je bil vertikalen na zemljo, pa tudi rastlinjak smo nekako skupaj zbili, da je vsaj nečemu podoben. Ko smo si potem malo riti odpočivali, pa seveda nikakor nisem mogel mimo tega, da ne zna uporabljati vodne tehtnice. Se ni kaj posebej sekirala, saj me je vajena, da vsi pač ne morejo vsega vedeti, da takšen sem samo jaz. Sem jo popravil, da takšen je samo Grdin, jaz sem temu le zelo blizu, ko je pa čez čas pokazala na rože nekje na robu vrta in vprašala, če so to že astre, sem se pa zmedel. Sem mislil, da mene sprašuje, pa je očeta.  Jaz o rožah vem samo to, da so rože, kako jim je ime, se mi pa tudi sanja ne!

Oče je seveda odkimal in celo povedal, katere rože so to, moja predraga je pa pokimala. Da bi se ji čudno zdelo, če bi bile astre, ker astre cvetijo šele septembra. Sem se začel smejati, sem mislil, da se heca (ali da je le pametna ko Grdin), ker kdo na tem svetu pa naj bi vedel, kdaj cvetijo astre, lepo vas prosim?! Mislim, zakaj bi to kdo to sploh vedel?!

Pa se je izkazalo, da se ne heca, da res ve, pa tudi (moje) guglanje je potrdilo to dejstvo. In sem malo obmolknil. Predvsem zato, ker je debata zašla v smer, ki je pa res ne poznam. Kaj bo kdaj raslo, kdaj se kaj seje, kakšno gnojilo … Mislim, zakaj bi to vedel? Če bom kdaj moral vedeti, bom setveni koledar pogledal, saj zato pa je, mar ne?!

Zaenkrat sem zadovoljen, da znam uporabljati vodno tehtnico. Pa da lahko pridem na dno Cink križa. Jutri gremo …