Logiki

Moji so prišli z morja in človek bi mislil, da so imeli tam dovolj vode in plavanja. A temu očitno ni tako. Ker me moja predraga soproga vsakodnevno sprašuje, kdaj nameravam postaviti bazen. Mislim, saj razumem, vroče je ko v peklu zadnje tedne, 15 kubikov vode res prija v takšnih razmerah. Ampak, kako naj človek postavi bazen v takšni vročini, vas prašam?!

Moja predraga je razumela logiko in zakaj se upiram postavitvi bazena, kar vzame par ur in me ni jahala preveč resno, a ko sva danes odšla s kuzlico na sprehod, dokaj pozno, ko naj bi se že ohladilo, pa sva oba na škrge dihala, je zaropotala. Da naj že za vraga postavim bazen, da se bomo lahko shladili!

Sem spet svojo logiko udaril, da jaz bi že, a da me lahko kap udari, če bom po takšni pripeki delal, ko še ob osmih zvečer termometer kaže 33 stopinj, pa se ni dala. Da zjutraj, recimo, ko ona v službo odhaja, je pa prav prijetno hladnih 23 stopinj, da naj se pa takrat potrudim. Itak da bi me kmalu kap od šoka in sem komaj zamomljal, da takrat pač spim, ko vstanem, pa že prži ko v peklu in da bomo počakali na malo hladnejše dni. Da ni druge.

Je razumela, a ni razumela. Da po moji logiki bomo bazen torej pozimi postavili. Sem ji lahko samo pokimal, je dobro povzela. Ker jaz zjutraj pač ne morem vstati.

Tukaj me je pa dobila! Da lahko vstanem zjutraj, da za jamarske izpite sem vstal tako zgodaj …

In sem ko en pepe stal tam ob potoku in iskal protiargument, a ga nisem našel.

Sklenjeno torej, bazen postavimo jutri zjutraj, je zaključila.

Sem molčal, ker je bila njena logika bolj logična od moje, z glavo čez zid pa tudi ne morem, že zaradi ljubega miru!

Doma za računalnikom sem se potem sam sebi smilil, kako bom moral jutri že navsezgodaj vstati, ko da sem pek, potem sem pa odločno vstal in se napotil proti dnevni sobi.

Ja, uganili ste, možak mora ženski občasno pokazati, kdo je šef v hiši! Da bom jaz sredi noči vstajal, ko še niti dobro nisem zaspal?!

Sem zakoračil v dnevno sobo, prav po možakarsko, še celo roke sem v bok postavil, se mi zdi. In ji povedal, kar ji je šlo!

Da termometer zunaj kaže samo še 29 stopinj, da celo nekaj svetlobe je še, da bom kar zdaj postavil bazen! Sem poklical še malega, ki se je nekaj upiral, da on ne bi bazena tako pozno postaviljal, a si je premislil, ko je izvedel za alternativo – da bo moral jutri ob šestih zjutraj z mano vstati!

Najprej sva seveda mivko pregrabila, da sva spet ravnino dobila. Mali je pizdakal, da on to ne more, da tista trava, ki je rasla pod plahto in je bila čisto brez klorofila, preveč smrdi. Itak da sem takoj predrago poklical, da naj ona pove, ki ima v naši familiji še edina voh in ko je od blizu povohala ter povedala, da sploh nima vonja, sva dokončala zadevo, potem smo pa seveda vsi trije v roke pljunili in zadevo ajncvajdraj postavili.

Moram pa povedati, da je iz mene lilo, da bi verjetno lahko bazen samo s švicem napolnil!

A bazen je zdaj postavljen, tudi opran z notranje strani, je pasalo malo brazdati po hladni vodi, priznam. Jutri ga pa napolnemo in bo spet mir v hiši.

Pred hišo pa malo manj. Ker ko smo v bazenu, se obnašamo, ko da smo na javnem kopališču. A saj nobeden ne sliši, se vsi v hišah skrivajo pred vročino …