Možna razlaga

Na pokopališče je strmoglavilo ultralahko letalo, gasilci so do noči izkopali že 72 mrtvih …

Okej, bedna šala. A nanjo sem se spomnil, dasiravno ne vem, če upravičeno.

Na cesti, kjer hodim s kuzlico na sprehod, sem zadnjič opazil oznake, narisane z rdečim sprejem. Kaj dosti o tem nisem razmišljal. Pomislil sem, da so kaj za vodovod merili ali elektriko ali kar koli že, potem pa o tem nisem več izgubljal miselne energije. Potem grem pa po tej cesti s kuzlico in predrago soprogo in pokaže na tiste oznake ter omeni, da je bila tam prometna nesreča pred dnevi. Da so to verjetno oznake, ki so jih policisti naredili.

Moram reči, da me je kar malo streslo. Namreč, če je vse tako pedantno izmerjeno in zarisano in popisano, je moralo biti nekaj hudega. Itak da sem najprej pomislil, da je kakšnega otroka kdo zbil. Pa me je pomirila, da je bilo le nekaj pleha zmečkanega, vsaj tako da pravi najboljša informativna služba na svetu – pisarniški babji čvek.

Kar me je začudilo. Nekaj pleha, potem pa toliko meritev in vsega?

Informacije najboljše novičarske agencije na svetu so vedele tudi povedati, da sploh ni bilo nič hudega, da je bilo pa v nesreči udeleženo vozilo pogrebnega podjetja.

Kar ni odgovorilo na moje pomisleke, ne glede na to, da je bilo malo pomečkano vozilo črne barve …

Potem je pa prišla ključna informacija, klikbajt skorajda.

Pogrebno vozilo je imelo v tovornem delu naloženo truplo!

Hm. A so policisti mislili, da je tisti mrzel bošček, ki so ga peljali proti Ljubljani v toplejše prostore, hodil po robu ceste in potem je prišel črn avto …

Ma, ne vem, na to sem pomislil. Pa na tiste gasilce, ki so iz strmoglavljenega ultralahkega letala celo noč žrtve kopali. No, pa še na nesrečo škotskega taksija sem se spomnil, vseh 13 poškodovancev je bilo skorajda nepoškodovanih …