Jahala te Čaganka

To mi je rekel sam predsednik Jamarske zveze Slovenije, ko sem mu omenil, da grem v Čaganko. No, okej, bodimo iskreni, en drug izraz je uporabil, ki pa ne paše v naslov.

In zakaj ga moti Čaganka?

Odhaja v bolnišnico na operacijo kile in ker se zatorej ne more udeležiti vsakoletnega podpisa pogodbe o financiranju JZS in JRS s strani Uprave republike Slovenije za zaščito in reševanje, kar je kar protokolarni dogodek in za nas dokaj pomemben, je nameraval poslati mene. Ki sem podpredsednik JZS. Jaz sem se pa na Čaganko motovilil. Mislim, ne motovilil, res s Potrpinom odhajava v njene globine vsaj za tri dni.

In je znorel, kakopak, čeprav ponavadi ne, moraš biti kar strokovnjak, da mu najdeš tapravi živec in ga potegneš! Da kaj se to pravi, da on kot predsednik odhaja pod nož in da ko bo pod narkozo, bom kot predsednik JZS zaprisegel jaz, trenutno podpredsednik in da če se ne zavedam, kako pomembno je to in oh in sploh!

Sem se pokoril, kaj sem pa hotel, bova šla v Čaganko pač proti večeru, saj ne bo prvič.

Me je pa prijelo, da sploh ne bi šel v jamo ampak bi kot zapriseženi predsednik za čas predsednikove narkoze kaj spremenil. Recimo operiranega predsednika odstavil s funkcije s kakšnim aktom, samo da vidim izraz na njegovem obrazu, pa podpisal kakšen aneks o tem, da dobim kakšno službeno vozilo v uporabo ali kaj!

Ma se mi potem to ni dalo, Čaganka je le Čaganka, počasi prihaja že čas, da pridemo do tistih 500 m globine. Le še par metrov manjka …

Bo pa spet zanimivo, to že zdaj vem, odjuga lepo topi sneg in naju bo v jami (spet) utapljalo!

Ampak, saj sva navajena, kaj več pa v nedeljo, ko ven prideva …