Sporočilce

Nekje v steni sem bingljal, ko sem dobil sporočilo. Od predrage mi soproge.

Pri srečanju s stebrom sem razbila ogledalo na Volvu.

Hm.

Spomnil sem se na tistega zavarovalniškega, ko moraš opisati, kako je prišlo do nesreče.

Jaz na levo, drevo na levo. Jaz na desno, drevo na desno. Jaz po bremzi, drevo vame …

Itak da sem jo takoj poklical, ker sem vedel, da se sekira, plus firbec me je, kakopak. Pa ni bilo nič dramatičnega, le ko je s parkinga v nakupovalnem centru speljala, je ob steber udarila in ogledalo odbila. V detajle v sporočilu je šla pa zato, da se ne bom sekiral, da je bila nesreča še s kakšnim udeležencem ali kaj.

Sem jo potolažil, da je le pleh, zadnjo nesrečo sva imela (no, jo je imela, jaz sem vmes še vseeno kaj  pokrivil), ko je bila noseča s sinom, na katerega praznovanju osemnajstega rojstnega dne sem manjkal zaradi Primadone. Me je odpeljala do prijatelja, s katerim sem se odpravljal na ribolov (za reportažo, da ne boste mislili, da imam čudne hobije, plus velike ribe smo lovili, tuno ali morskega psa, se mi zdi, čeprav na koncu itak nismo nič ujeli), ko se je domov vozila, jo je pa nekdo nabil. V manjšem in starejšem avtu, ki mu je ob ne prehudem trku odbilo pol sprednjega konca. Ko mi je po telefonu najprej povedala, da ona je okej in da avto je tudi vozen in pravzaprav nič razbit, da ji pa tip najeda, da je ona kriva in da zgleda malo opit, sem ji naročil, naj se umakne, pokliče policijo, sam sem se pa, kot vsak pravi možak, odpeljal proti morju …

Torej, če bomo malo pleha pokrivili vsakih osemnajst let, sem jo potolažil, smo okej.

Ampak itak da nismo okej, ker zdaj hoče tisti frdamani špegu imet zrihtan v roku od takoj! In sem se danes torej odpeljal do prijatelja mehanika, ki je zadevo naročil in bomo menda urihtali. Da bo mir v hiši.

Čeprav ne bo. Sem včeraj malo kuzlico postrigel, ker ji je dlaka res že preveč na oči silila in ker nisem lih neki frizer, sem malo preveč ali malo narobe zarezal, kaj pa vem. In je zdaj malo hecna, ves čas je videti, kot bi bila globoko in iskreno začudena! In se ji režimo, kaj nam pa drugega preostane.

No, zato ni mira, smejimo se bogici …