Frizeraj

To ni bilo več za nikamor! Kuzlica vsak dan s celo glavo pod zemljo v lovljenju kaj ti jaz vem česa in nato cela v potoku, domov prišedši pa sicer stuširana vsak dan, a ker se skoraj nikoli ni do konca posušila, je smrdela, kakor se za žensko ne spodobi. Evo, celo jaz z zelo zelo omejenim vohom sem vsake toliko spoznal, da je vrag šalo vzel …

In smo jo naročili pri frizerju. Ker skopati jo znamo tudi sami, a to ni več pomagalo. Sem poklical deklico in se naročil, a sem jo izrecno opozoril, da smrdi, da je to naš primarni cilj, zakaj jo želimo pofrizirati pri njej. Je najprej ponudila samo kopanje, kar ne bi bilo dovolj, ko sem omenil, da naj jo pošiša po vojaško, torej do konca, je pa nekaj poskušala s kakšno frizuro, čemur sem se pa uprl. Mislim, kuzlici je vseeno, kakšna je, mi jo pa imamo radi, ne glede na vse.

No, kakopak, ko smo bili že naročeni, smo v roke pljunili še za kremplje in žleze, ker če se dela, naj se dela.

Itak da naj bi jo jaz peljal, ker je kao moja in ker je bil lepotni poseg naročen za pozno dopoldne, a ker odhajamo za teden dni v Avstrijo na vajo, je morala moja predraga vzeti dopust.

Malo sem se bal, kako bo, ker je rekla, da jo bo kar tam pustila in se nato vrnila po pošišano in sem jo prepričeval, naj bo prisotna, ker jo bo drugače že čez deset minut poklicala, naj pride po na pol pošišanega hudiča, pa je le odvrnila, naj se jaz za jamarstvo brigam, ona se bo pa za Lio.

In tako je tudi bilo.

Smo imeli toliko posla, da sem kar malo pozabil na frizeraj, dokler mi fotke ni poslala. In sem crknil od smeha, itak!

Je deklica naredila, kakor je bilo naročeno, le po glavi ji je malo frizuro naredila, ali kaj, tam je ni povsem postrigla, pa rep je pustila kakor rakunu.

Meni je všeč, ker zdaj je manjša, mehka, diši, čista je, pa še v smeh me spravlja.

Edini problem je zdaj mačka. Ker kuzlice ne prepozna. Niti ne prepozna njenega vonja. Mislim, zdaj diši, ne smrdi …

In je cel hudič po hiši. Ker vsakič, ko maček pride dol, gre Lia do nje, mačka pa začne pihati in se vsa nasrši in potem je lajanje in prhanje in renčanje in ravs!

Ma, jaz grem v Avstrijo, če ne bo urejeno, ko se vrnem, še mačko kar sam ošišam pa naj se potem menijo …

Pa ko smo ravno pri frizerjih.

Se je mož pohvalil, da njegova ima hladno trajno.

Drugi je pa odvrnil, da njegova ma pa trajno hladno …

Če je bilo drago, sprašujete?

Sva s predrago mi soprogo na sprehodu malo računala, če je dražji njen poseg pri frizerju ali pasji frizeraj in je najprej zatrdila, da je njen obisk definitivno cenejši, a ko sva prištela še manikuro in pedikuro, ki se ju tudi poslužuje, smo pa že tukaj tukaj …

Je pa res, da ko moja predraga pride iz frizeraja, nikoli ni tako drastične spremembe!