Škoda na Škodi

Poznate tistega, ko nekdo pokliče v norišnico, če jim je morda kakšen pacient pobegnil?

Ker je njegova žena z nekom pobegnila, pa je mislil, da mogoče …

No, ja, ne zelo smešno.

Imam boljšega. Danes s Klemijem odpeljeva reševalski kombi v center, se presedem v svoje prastaro vozilce, obrnem ključ in … Ne, je kresnila, takoj, vedno me fascinira, kako to staro vozilce kresne iz kabine, majkemi! Je kresnila, ampak je tako zaropotalo, kot bi tank vžgal in itak sem takoj ugasnil.

Klemi se je zraven seveda smejal. Da kaj sem naredil z avtom.

Itak sem bil povsem šokiran in sem mu zagotovil, da nič, da ko sem se pripeljal, je bil glas normalen.

Mi ni verjel, avspuh iz čistega mira menda ne odpade sam od sebe.

Nič mi ni bilo jasno. Sem pokleknil ob vozilce in pogledal pod njega, če je morda res izpušna cev prerjavela in v noči, ko je bila tam parkirana, padla dol. Sama od sebe, kakopak!

Sem zgrožen vstal in prijatelju povedal, da izpušne cevi ni, da je odrezana.

Itak je Klemi takoj pokleknil, ker po njegovem mnenju noben na tem svetu ne bi šel avspuha iz skoraj trideset let stare škode odrezat, da sem zih kam zapel in ga odtrgal.

Se je zravnal tudi on, potem ko je pogledal, ter zgrožen moral priznati, da je avspuh res odrezan!

Sem prav željo začutil, da bi v norišnico poklical, ne lažem! Ker normalen človek ukrade izpušno cev (menda je že imela katalizator, nisem pa povsem prepričan!) z avdija ali bemveja ali pežoja, kaj ti jaz vem, ne pa s skoraj trideset let starega jamarskega vozilca!

Kakor koli, zdaj se ubadam s tem, ali bo šlo vozilce na odpad, če bo popravilo predrago, v obeh primerih pa imam težavo, kako glasnega hudiča sploh spraviti od tam kamor koli že …