Higiena

Jaz nisem ko tisti bogec, ki je ženi, ki je doživela živčni zlom od stalnega pospravljanja za njim, razlagal, naj se ne sekira, da bodo škratki tudi za njo pospravili, kakor pospravijo za njim, pa operejo, zlikajo … Jaz vem, kdo stoji za vsem tem!

Vedno znova me fascinira, da ko dokončam čokolino ali evrokrem ali kisle kumarice ali pašteto ali kar koli, se vedno znova pojavijo nove količine. Sploh ne rabim skrbeti za to! Vržeš nošena oblačila v pralnico (ali pa še to ne, iz spalnice sama izginejo!) in se čez čas pojavijo oprana in zlikana v omari! Ni kruha? Se skoraj ne zgodi!

Okej, edino za kavo moram sam skrbet, pa še to samo zato, ker kapsule naročam prek interneta.

Ja, tudi z zobno kremo je tako in ustno vodico. Zato me je malo presenetilo, moram kar priznati, ko sem porabil celo tubo in jo tudi korektno vrgel v zabojnik za embalažo, pa se ni nova pojavila. Sem najprej malo pomislil, da so se škratki odselili, ampak, ko sem še enkrat pomislil, sem ugotovil, da verjetno moja predraga želi, da uporabljam njeno zobno kremo, ki je bolj zdravilna, ima rdeč križ na tubi! Ko sem si prvič z njo oščetkal zobe, mi ni bilo všeč! Nimam še povsem okus vrnjen, a sem začutil, da je verjetno alkohol v njej. Sem si mislil, da je alkohol, da bakterije pobije ali kaj in sem potrpel, saj kaj sem pa hotel. Okej, pa ni bil samo alkohol, ves okus je bil nekam nagravžen, prva kava potem sploh ni pasala, šele pri drugi sem začel malo v okusu, kolikor ga pač zaznam, malo uživati. Kar pa ni problem čisto zares, saj itak za oči dopoldne odpret ene tri ali štiri tako na dušek požrem …

No, danes pa pridem domov s ferajna, predraga je bila že v postelji s knjigo. Par besed o tem in onem, hočem že v kabinet, ko se spomne in me povabi k sebi. Da naj ji roke pokažem.

Hm.

Priznam, sem najprej pomislil, da je zadaj kakšen trik, da bom po kepi dobil ali kaj. Ampak ni bil. Sem previdno pomolil eno roko, pripravljen, da jo hitro umaknem.

A se mažeš z mojo kremo, je vprašala in si ogledovala mojo šapo.

Itak da se ne, sem bil zgrožen, pravi možaki ne uporabljamo krem za roke (ali kar koli drugega), lepo vas prosim!

Nič mi ni bilo jasno, še potem ne, ko je pojasnila, da jo kar dobro kurim in da če želim, še zame tubo kupi. Sem jo malo sumil, da si je pred spanjem kaj popila ali kaj, zato je vstala in skupaj sva odšla v kopalnico.

Kjer je s police nad umivalnikom vzela tubo z znakom rdečega križa. Ampak je bil bele barve, sem šele takrat opazil. Tisto z alkoholom, saj veste.

Tole, je pokazala tubo.

Ja, sem priznal, to pa res uporabljam.

No, torej si mažeš roke, ni bila nič jezna.

Sem malo molčal, saj kaj sem pa hotel, potem pa priznal, da jo uporabljam, ampak za zobe. In da je nagravžna ko hudič, sem tudi dodal.

Moja predraga se ni niti smejala, le odkimala je parkrat. Kot jaz odkimavam, ko kuzla kaj ušpiči, recimo …

Saj sem poskusil razložiti, in itak da razume moj miselni proces, a je vseeno odkimavala.

Da sem pač mislil, da ker se nova zobna krema ni pojavila, ko sem jo porabil, da bomo pač njeno uporabljali …

Je odprla omaro in pokazala novo zobno kremo (ki jo vedno uporabljam), je bila tam, kot je že dvajset let, v mojem kozarčku. Ampak sem enkrat, ko se mi je mudilo kavo pritisnit, odšel v kuhinjo z zobno ščetko in kremo, potem je pa nisem vrnil v omaro ampak sem jo na polici nad umivalnikom pustil, dokler je nisem porabil. Bogica moja predraga mi pa ni hotela sistema porušiti ali kaj in tiste zobne kreme ni postavila v omaro, je šele tanovo tja pospravila …

Ja, okej, je razumela, ampak ni. Da samo okusa nimam in torej ne vem, kaj v usta rinem, ampak da slep pa še nisem, da bi lahko prebral, kaj na tubi piše …

Kar je res, ampak nisem, ker sem nekako vedel, da je to njena zdravilna zobna krema, kaj bi potem se trudil še z branjem! Da je pa nagravžna, pri tem pa nisem mogel nič, ker kako naj pa jaz vem, kakšen okus imajo zdravilne zobne kreme!?

Res je, da sem pred časom pri Grdinu fugirno maso jedel, misleč, da je kakav v prahu, za kar krivim kovid, je pa res tudi, da sem si od sonca krepko zažgano kožo mazal z gelom za tuširanje, misleč, da je krema za po sončenju. Za kar pa predsednika Benkota krivim, upravičeno, kakopak!

Evo, zdaj je spet vse, kakor mora biti, zobe si krtačim s kremo, ki nima belega rdečega križa na tubi …