Vazelina

Pred časom mi je Anžič razlagal, da je za tesnila pri potapljaški opremi najboljša neka vazelina, ki jo kupiš v sexshopih. Jo strički sicer uporabljajo za druge zadeve lubricirati, za oringe (no, saj to je skor isto) je pa tudi dobra. In je šel njegov obilni potapljaški prijatelj nekoč v sexshop po tisto vazelino in sproti pozabil, katero mora vzeti, ker jih je menda več in je Anžiča poklical. Za katero je že rekel, da mora kupiti, da najbolj služi namenu …

Dobr, deklica, ki je delala v tisti prodajalni, ga ni nič obsojala, verjetno je že celga boga vidla, mene je pa danes poštar vseeno malce postrani pogledal, se mi zdi.

Je pozvonilo in sem odskakljal na vrata, sem kar vedel, da je poštar, obiskov tako zgodaj nimam. Sem bil pa že buden, sem še na Skalarjevem času in me zgodnji obisk ni vznejevoljil.

Mate tole pismo, ki ne gre v nabiralnik, je poročal. Ne vem, zakaj vedno pričakujem, da bo poštar rekel You’ve got mail, sem kar razočaran potem malo!

Sem pogledal, potipal in mi je bilo v hipu vse jasno.

U, prjatu mi je eno super super vazelino poslal, sem mu pojasnil in šele ko sem zapiral vrata, sem opazil, da me je malce čudno pogledal in se korak umaknil.

Pa mi je bilo vseeno, sem na vrt odskakljal, odpr pošiljko in si takojci rilček namazal. Namreč, na vaji v visokogorju nas je najprej sonce nabijalo pa veter, potem smo dolge ure v zelo mrzli jami čmurili, pa spet sonce in veter … Smo imeli kar vsi ustnice krepko razpokane, že kar razbolele in ranjene, ko smo se vrnili v dolino.

Me je na žičnico prišel iskat Tičar in sem ga prosil, da na Petrolu zaustavi, sem si nameraval labelo kupit. Sem jo sicer imel s sabo,  a sem jo porabil, celo po gorenjsko sem jo še s prstom iz tiste vdolbinice na koncu izbezal! Sem vstopil na Petrol in kakopak po treh dnevih divjine avtomatsko že kar h kofetom zavil, pri pultu sem rutinirano še čike naročil in eno čokoladico vzel, na tisti frdamani balzam za ustnice pa pozabil. Šele ko sva se odpeljala, sem se spomnil.

Sem prosil prijatelja, če lahko obrne, da mi bo gobec razneslo drugače, pa je raje segel v žep in mi podal kovinsko škatlico. Da to je pa top shit za obolele ustnice, skoraj vosek, da naj raje to uporabim. Preden sem se namazal, sem ga vprašal, če ga ne moti, da si rilec mažem z njegovo labelo, pa je rekel, da ne, ko sem se namazal, je pa dodal, da on to uporablja za ritko, če ga peče …

No, saj se je hecal (vsaj upam), a za ustnice je božanska, takoj pomaga. Se kupi v športni trgovini, ki je v Novem mestu ni, zato sem ga zaprosil, naj mi jo on kupi ob priliki. In jo je ter jo poslal po pošti. Da je poštarju malce dan popestril …