Umazana posoda

Je problem, to se verjetno vsi strinjamo. In umazana posoda je problem tudi za Klemija. No, za njega še prav posebej. Ko sem prvič prišel k njemu na obisk, mi je skuhal kavo. Turško. Ko sem prišel drugič, mi je ponudil vse razen kave. Kaj boš? Kavo. Boš pir? Ne, kavo. Boš vodo? Ne, kavo. Boš vino? Ne, kavo. Boš kej žganga? Ne, kavo. Ma jebala te kava, ne morem je skuhat. Ok, si jo bom sam, če je to tak problem. In stopim do štedilnika. Saj kavo skuhati mi ni nobena težava. A težava je seveda tičala drugje, ker je bila džezva za kuhanje kave zametana pod goro umazane posode. In bi si kavo lahko skuhal šele zjutraj, preden bi se prebil čez vse!

Ja, takšen je naš Klemi. Ne da se mu da ga jebeš. Ampak, ko pa ga vprašaš, če bi prišel streho v Gogo spucat, je pa takoj za. Ni mu problem jebat se celo dopoldne in še pol popoldneva, samo da je nevarno in adrenalin in komplicirano in da je akcija. Na začetku je še nekaj pogojeval z zastonj kavicami in sokovi v knjigarni za en mesec ali dva, a ko sem videl, da je zagrabil ko pitbull, sem mu enostavno rekel, da od tega ne bo nič, da bomo pa sami spucali in je bilo na koncu skoraj tako, da bi še plačal, sam da bi lahko pucal! Priden je bil tudi Mimi, ampak on je jamar pripravnik in je samo dobil komando od naju s Klemijem in je prišel. Je pa bolj izkoristil svojo pozicijo kakor Klemi, ko smo naredili pavzo, je mirno naročil kavo in oranžino, ker je vedel, da ne bomo imeli srca zaračunati mu, čeprav ga v LokalPatriotu, kjer mora sam plačat, tega še nikoli nisem videl naročiti! Ampak, višinska dela niso poceni in smo ta strošek pač požrli, kaj smo pa hoteli, čeprav je Bjanka za sekundo vseeno malo pisano pogledala. A samo za sekundo, ker smo bili res pridni in ni hotela biti malenkostna.

Ja, bilo je ok, sta spucala, pospravila opremo, naložila lestve in odšla z enostavnim adijo, nič nista komplicirala, z Bjanko sva pa še tla umila in odšla potem praznovat, kar je še ostalo od dneva upora. Zdajle pa še razmišljam, kako bi Klemija prepričal, da je pranje posode in pospravljanje stanovanja nevarno in adrenalinsko in kar je še tega in mi bo mogoče še kdaj kavo skuhal, čeprav je to verjetno misija nemogoče. Razen če mu prinesem visokotlačni čistilec in bi on to v svoji kopalni kadi in … Ah, saj do Goge ali Patriota vseen ni predaleč …

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LuryQlrF0lE[/youtube]