Obvezna oprema

pc1400091 pc140011 pc140026

December je pri nas čas razpisov, milijon tekstov je potrebno pripraviti, delam, da mi možganski švic iz ušes teče, kar posledično pomeni tudi zanemarjanje prijateljev. Robert je itak ves čas v nekakšni emocionalni paniki, a se ga lahko odpravi po gtalku, Klemi je pa bolj zahteven, je še mlajši. Danes je bil užaljen kakor prodana nevesta, ko je prišel do mene in ga nisem povabil noter na kavo! Nisem hotel zgubiti toka misli, ki mi pomaga pri delu, zato je samo vzel Ladkota in s Sukijem pičil na Gorjance in se po smučišču spustil s kolesom. Menda sta preživela, ne vem, zaradi mene sta lahko tudi samo klobase pekla nekje v gozdu in potem lagala, kakšna carja da sta.

A kakor koli, da se jima oddolžim za zanemarjanje (in ker sem ob pol desetih zvečer po celem dnevu RES potreboval sprostitev!), sem predlagal sankanje v Rogu. In so bili vsi za. Robert je bil celo tako navdušen, da je čelado že pri meni na glavo dal in jo potem, ko smo še en hitr kofe v Patriotu spili, pozabil sneti, a kaj bi to. Pozabil jo je sneti tudi med vožnjo in v Dolenjskih Toplicah smo imeli res srečo, da je policist zaustavil vozilo pred nami. Se mu je videlo, ko smo se peljali mimo, da mu je bilo zelo zelo hudo, ker ni snel raje nas v Ladkotu. A kaj bi to, mi smo se malce oddahnili, potem nasmejali, potem pa sprli, če sploh imamo obvezno opremo. Jaz sem trdil, da je nimamo (razen čelad, gamaš, sank in kondoma z okusom po jagodah, čeprav ne vem, kaj bi Robert v moški družbi z njim lahko počel!), Klemi pa, da jo imamo. A preverili nismo, ker smo kmalu prišli do snega in smo zapregli. Z Robertom na sanke, Suki za kamero, Klemi za volanom. In ko sta ta dva modela odgovorna, se zagotovo nekaj neodgovornega zgodi. Sem itak vedel vnaprej a sem samo upal, da ko naju bosta prevrnila, naju bosta ne preveč na hard. Račun brez krčmarja Klemija, a jebiga … Ni preveč bolelo!

Po kakšnih dveh urah sva bila povsem primrznjena in smo se odločili končati in odpeljati proti domu, a to je lažje reči kot storiti. Smo se debelo izgubili in ven prišli na popolnoma drugem koncu Dolenjske, nekje pri Semiču, a je bilo vsaj to ok, da je bila ura že tako pozna (oziroma zgodnja), da so policisti nekje na toplem počivali in odgovora na vprašanje, ali imamo obvezno opremo, še vedno nimamo …

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HNWSCA9Khqo[/youtube]